Facebook Huis ter Maarsch
 

Omgeving Huis ter Maarsch

Huis ter Maarsch ligt in Ter Maarsch, in het buitengebied van Onstwedde met o.a. een theater, een bioscoop en een ziekenhuis op 5 minuten afstand. Het is een van de oudste plekken in het Westerwolde.

Een lust voor het oog
Huis ter Maarsch biedt een compleet vrij uitzicht en privacy met buren op loopafstand. Vóór de boerderij ligt het Oude Kerkpad met prachtige, eeuwenoude eiken. In elk seizoen zijn deze natuurmonumenten een lust voor het oog. De winterzon legt een warmrode gloed op de basten en voor op het veld. Een kerkuil, reetjes en buizerds leven in en rond het pad en de landerijen. Net zoals het koor van vogels dat bij zonsopgang begint te zingen. Aan de overzijde van de weg liggen de oude vloeivelden waar een natuurgebied met een grote diversiteit aan vogels is gerealiseerd en waar een vogelkijkhut staat.

Westerwolde
Ter Maarsch ligt in het Westerwolde, een uitloper van de Drentse Hondsrug in het zuidoosten van Groningen. Een charmant gebied met een afwisselend landschap: heidevelden, beekdalen, oude (oer)bossen en verscholen vennen en moerassen. Alleen al het dorp Onstwedde biedt twee karakteristieke natuurgebieden: Ter Wupping en Smeerling. Eigenlijk is het een verlengd stukje Drenthe. 

Ver weg en dichtbij
Huis ter Maarsch ligt overigens ver weg van het aardbevingsgebied. Zowel stad Groningen, Assen als Emmen liggen op ongeveer een half uur rijden.